608.276.9200

WiscNet World Headquarters

Corporate Headquarters Renovation

WiscNet is an organization that provides research and education networking services to public and private higher education, K12 school districts, libraries, municipalities, and hospitals throughout Wisconsin. Previously located near the University of Wisconsin-Madison’s campus, WiscNet was looking to expand their workplace in a new location and create an identity of their own.

The goal was to have a collaborative and cooperative office to connect its 25-member staff and organizational members. They desired a fresh, contemporary space that could create opportunities for the community to grow ideas and share strategies while maintaining a feel that was uniquely theirs.

WiscNet underwent a master planning effort to determine the best fit for their new workplace. The result of that study placed them at the University Research Park in Madison within a 10,000-square-foot tenant suite. They chose this location for its proximity to bike paths, programmable outdoor space, and the opportunity for future growth.

The interior space was planned on a 45-degree angle to maximize daylight penetration and provide exterior views from the open office. To bring natural daylight into the core of the building, 13 skylights were strategically placed throughout the space and the 14-foot ceiling was left exposed and painted bright white. In addition to the skylights, three Solatubes provide natural light to the 20-foot living wall in the lobby and reception area. Frameless glass systems were used on the face of private offices and meeting spaces to allow further penetration of light and enforce the open office aesthetic.

Structured and spontaneous collaboration to support their technologically focused work is integrated into the office plan through a mix of zones which provide employees with choices: private meeting spaces; open collaborative areas; one-person enclaves; and a work café outfitted with technology. The Strategic Technology Lab provides another zone for heads-down development of both software and hardware, allowing for a more efficient workstation in the open work area.

The office now serves as part of the employees’ compensation package by promoting wellness, productivity, and collaboration. In combination with timeless, comfortable furniture, well-designed lighting, and branded graphics and signage, this space makes a great first impression and communicates you’ve entered WiscNet’s home.

Location:
Madison, WI

Client:
WiscNet

Size:
10,000 SF

Construction Type:
Renovation